TEKNOFEST Girişim Programı Finalistleri Belirlendi

T3 Girişim Merkezi, TEKNOFEST’te finalist olan ve çalışmalarını girişime dönüştüren yarışmacılara destek olmaya devam ediyor.

TEKNOFEST Girişim Programı Finalistleri Belirlendi
Yayınlama: 13.06.2022

T3 Girişim Merkezi, TEKNOFEST’te finalist olan ve çalışmalarını girişime dönüştüren yarışmacılara destek olmaya devam ediyor. 2018 yılından bu yana Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla, yüksek katma değerli teknoloji üretenlerin festivali TEKNOFEST’te bu yıl da finalist olan ve çalışmalarını girişime dönüştüren yarışmacılar Ön Kuluçka ve Hızlandırma Programına başvurmaya hak kazandılar. TEKNOFEST Girişim Programı ile eğitim, ofis, bulut/sunucu, tanıtım gibi çeşitli desteklerin yanında her girişime Ön Kuluçka Programı ile 100.000 TL, Hızlandırma Programı ile 200.000 TL hibe desteği sağlanacak. Ön Kuluçka Programı için 333, Hızlandırma Programı için 111 olmak üzere toplamda 444 başvuru alan programa 5’i hızlandırma, 39’u ön kuluçka olmak üzere 44 girişim seçildi. Haziran ayında başlayan programın 1. Dönem Girişimleri hem TEKNOFEST Karadeniz’de yer alacak hem de ekim ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek Take Off İstanbul’da yatırımcılarla ve alanında uzman mentorlarla buluşacak.

 

TEKNOFEST Girişim Programı 1. Dönem Hızlandırma Girişimleri:

  1. Alaca Maker – Hava, kara ve deniz araçlarına otonom kabiliyet kazandırmak için karmaşık oto pilot arayüz ve açık kaynak kodlu yazılımları anlaşılır hale getiren elektronik donanımlar geliştiriyor.
  2. Blindar ArGe – Görme engelli bireylerin gündelik hayatta karşılaştığı problemlere çözüm üreten, robotik görüş ve dokunsal ikame teknolojisi ile çalışan akıllı bastonlar üretiyor.
  3. Degz Robotics – Su altını erişilebilir hale getirmek ve su altına özel çözümler sunabilmek için insansız su altı araçları ve parçaları üretiyor.
  4. Sanal Clinic – Tıp öğrencilerinin daha fazla pratik yapması için farklı bölgelerde sık görülen hastalıkları, az görülen bölgelerdeki öğrenciler ile; hasta hikayesi, görselleri ve tetkikleriyle paylaşıyor.
  5. Ocalis – Tekrarlı işler altında çalışanların kas-iskelet hastalıklarına maruz kalmasını önleyici-öteleyici, vücudun belirli bölgelerini destekleyen, giyilebilir, ergonomik dış iskelet sistemleri sunuyor.

Ön Kuluçka Programında Yer Alan Projeler ise:

  1. Alya Havacılık ve Uzay
  2. Anadolu Robotik
  3. Atalay Roket
  4. Bilirkişi
  5. Cardapp
  6. Dev Enerji
  7. Farmingo
  8. Fullinlight
  9. Hekza Tech
  10. Humartin
  11. Hydroborpem
  12. Iz Technology
  13. İnce ArGe
  14. Lenta Marine
  15. Medai
  16. Merkur Savunma
  17. MHT ArGe
  18. Miltium
  19. Model Roket
  20. NightBoard
  21. Onarfa Mühendislik
  22. Oppia Technology
  23. Osprey Works
  24. Pure Technologies
  25. Radiologic Medikal
  26. Remora
  27. Resultlab.ai
  28. Rise Together
  29. Robeff Teknoloji
  30. Roket Türk
  31. Sahacı
  32. Semruk Teknoloji
  33. Sess
  34. Sineay Studio
  35. Skenk
  36. T-Kod Software
  37. TBA Akademi
  38. Unitopia
  39. Watchbat

T3 Girişim Merkezi, Türkiye girişimcilik ekosisteminde, yerli ve milli teknoloji girişimlerinin doğması, büyümesi ve dünya pazarına açılmasındaki teknik, ticari ve finansal bariyerleri ortadan kaldırarak ve yerli sermaye sahiplerini teknoloji yatırımcısına dönüştürerek Türkiye ekonomisine yüksek katma değerli teknoloji üreten girişimler kazandırmaya yönelik çalışmalar yapmaktadır. T3 Girişim Merkezi; yapay zeka, otonom teknolojiler, nesnelerin interneti, akıllı ağlar ve eğitim teknolojileri öncelikli odak alanları olmak üzere en az çalışan prototip aşamasındaki teknoloji girişimlerini desteklemektedir. Aylık değerlendirilen girişim başvurularında destek almaya hak kazanan girişimler; yatırım, ofis, mentor, prototip atölyesi, teknik uzman desteklerinden faydalanabilmektedir. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı