Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Prof.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Kardiyoloji Anabilim Dalı bünyesinde faaliyet gösteren Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu Koroner Anjiyo Laboratuvarının fiziki ve teknolojik altyapısı baştan sona yenilendi. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın da katıldığı törenle açılan laboratuvar, sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmenin yanı sıra eğitim ve bilimsel faaliyetlere de önemli katkılar sunacak. EÜTF Hastanesine, üst düzey tıbbi cihazları kazandırmaya devam edeceklerini söyleyen Rektör Budak, “Hastanemizin daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı kurulduğu 1991 yılından bu yana sunduğu sağlık hizmetlerinin yanı sıra, kardiyoloji alanında uzman hekimler de yetiştirmeye devam ediyor. Her yıl, 25 binden fazla hastaya poliklinik hizmetleri sunulan anabilim dalında, 10 binden fazla hastaya ekokardiyografi, bin 500 efor testi, 3 bin holter testi, 2 binden fazla hastaya da anjiografi ve acil müdahale yapılıyor. Anabilim dalı bünyesindeki birimlerden biri olan Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu Koroner Anjiyo Laboratuvarı, EÜ’nün öz kaynaklarıyla fiziki ve teknolojik altyapı anlamında baştan sona yenilendi. Laboratuvar düzenlenen törenle açıldı. Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Çoğulu, Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Azem Akıllı, fakülte ve hastane yönetimi ile öğretim elemanları katıldı.
30 YILLIK CİHAZLAR YENİLENDİ
EÜTF Hastanesinin sunduğu sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak için yoğun bir çaba içinde olduklarını kaydeden Rektör Budak, 20-30 yıllık teknolojik cihazların neredeyse tümünün yenilendiğini ya da güncellendiğini söyledi. Kardiyovasküler hastalıkların, ölüm nedenleri arasında üst sıralarda olduğuna dikkat çeken Rektör Budak, “O nedenle de Kardiyoloji Anabilim Dalımıza böyle bir cihazı almamız önem arz ediyor. Hastanemizi modernleştiriyoruz, asistan, uzman ve öğrencilerimizin yetişmesi açısından bu yatırımların önemli bir yeri var. 2022 yılı için alımlarımızı da planladık ve yavaş yavaş onları da alacağız. Hem teknolojik anlamdaki yenilemelerimiz hem de kadro anlamındaki planlamalarımız ve 31 Aralık 2021 tarihi öncesine ait borcumuzun kalmamış olmasından mutluluk duyuyoruz. Ayrıca dijitalleşme hedeflerimiz doğrultusunda ‘Teletıp’ uygulamasına da başladık. Bütün bu yatırımlardan sonra hem teknolojik hem de kadro desteğiyle sağlık hizmetlerinin performans ve verimliliğinin artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
ÖRNEK BİR ÜNİVERSİTE HASTANESİ
Türkiye’nin en büyük üniversite hastanelerinden biri olan EÜTF Hastanesinin, Türkiye ve dünyada örnek bir hastane olduğunu dile getiren Rektör Budak, “Hastanemizin ekonomik, sağlık hizmetleri ve akademik performansı gayet iyi. Bunu daha ileriye taşımak için çaba harcıyoruz. Rektör Yardımcımız, Başhekimliğimiz, hastane ve dekanlık yönetimimizin de içinde yer aldığı yaklaşık 50 kişilik bir grupla toplantılar düzenliyoruz. Ege Üniversitesi Hastanesinin performans kriterleri gibi standart ve kriterler oluşturuyoruz. Birlikte ortak akılla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hastanemize kazandırdığımız yeni cihazımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
ÖNEMLİ SAĞLIK HİZMETLERİ SUNULUYOR
Anjiografi- İnvaziv Laboratuvarına adı verilen Prof. Dr. Cüneyt Türkoğlu’nu anarak konuşmasına başlayan Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Akıllı, “İnvaziv kardiyolojinin kurulmasında, geliştirilmesinde ve bizlerin yetişmesinde büyük emekleri olan değerli bilim insanı, hocamız, sevgili Cüneyt Türkoğlu’na emekleri ve katkıları için bir kez daha teşekkür ediyor, erken kaybının 3. yılında kendisini şükran ve minnetle anıyorum. Anabilim dalımız kuruluşundan bugüne eğitim, araştırma ve hastane hizmetleri alanları ve özellikle de anjiografi, balon-stent işlemleri, infarktüs geçiren hastalara müdahale yapılması, kalp pilleri takılması, doğumsal kalp hastalıklarında cerrahi dışı tedaviler, periferik damar hastalıkları işlemleri, son olarak da EPF ablasyon alanlarında yoğun olarak çalışma ve bölgemizde öncü-yol gösterici olmuş, olmaya da devam etmektedir. Mezun ettiğimiz 100’den fazla uzmanımız Egeli olmanın gururu ve donanımı ile çalıştıkları kurumlarda büyük başarılar kazanmış, birçoğu öğretim üyesi ve yönetici olarak üniversitelerimizde ve eğitim kurumlarında çalışmaktadır” dedi.
Anabilim dalı bünyesinde önemli sağlık hizmetleri sunulduğunu vurgulayıp yeni cihaza ilişkin de bilgiler de veren Prof. Dr. Akıllı, “Yenilenen anjiografi laboratuvarımız ve alınan modern, daha donanımlı anjiografi cihazı ile birçok işlemi daha başarılı ve güvenli bir şekilde yapılabilir hale geldik. Bu modern üst düzey anjio cihazının asistan ve öğrencilerimizin eğitimine de katkısı olacaktır. Cihazın alımı ve kurulum sürecinde emek ve destekleri geçen yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Kardiyoloji anabilim dalı olarak Rektörümüzün ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda üniversitemizin öğrenci odaklı, tam akredite, araştırma üniversitesi olması hedeflerinde elimizden gelen çabayı gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz. Rektörümüze ve tüm ekibine yoğun gayretleri ve üniversitemize kazandırdığı değerler için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı