2014 yılından bu yana Ata Tohumlarını korumanın öncülüğünü yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da fide dağıtımlarına başladı.
2014 yılından bu yana Ata Tohumlarını korumanın öncülüğünü yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da fide dağıtımlarına başladı. Anadolu’nun en büyük zenginliğinin yerel tohumları olduğunun altını çizen Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Barış Altıntaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da bu zenginliğe sahip çıktığını vurguladı.
Proje kapsamında bu yıl milyonlarca salatalık, selin acuru, Ayşe Kadın fasulyesi, Aydın tatlı biberi, Koçarlı pembe domatesi ve Aydın karası patlıcanı fideleri dağıtılıyor. Dağıtımlara Sultanhisar’da başlanırken dağıtımlar Aydın’ın 17 ilçesinde yapılacak.
Dağıtımlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Altıntaş, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun Ata Tohumları projesi kapsamında Sultanhisarlı vatandaşlarımıza domate, biber patlıcan, salatalık, acur ve fasulye fidelerinin dağıtımı yapıyoruz. Vatandaşlarımızın alım gücünün zaten düşük olduğu bu dönemlerde en azından kendi yiyeceğini üretmesi ve Ata Tohumlarının geleceğe aktarılması için bu dağıtımı yapıyoruz. Vatandaşlarımız başkanımıza çok teşekkür ediyor. Hem Ata Tohumlarıyla hem de tarımsal hizmetlerle ilgili başkanımızın çalışmaları ve projeleri devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Altıntaş “Anadolu’nun en büyük zenginliği olan Ata Tohumlarını gelecek nesillere örnek olması için önemsiyoruz” şeklinde konuşurken, “Vatandaşımızın bu zor dönemde bir nebze nefes almalarına çalışıyoruz. Bu da inşallah gelecek nesillere örnek olur. Umarım bu kötü günler de en kısa zamanda biter. Pazarda patlıcanın kilosu 30 TL olursa konuşacak çok fazla bir şey kalmıyor. Türk halkı çalışkandır, siz yeter ki onlara fırsat verin. Bu imkânlar verildiğinde üretime çok katkıları olur” dedi.
Dağıtıma katılan Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ise “Başkan Çerçioğlu’yla birlikte 8 yıldan beridir her yıl bu dönemde Ata Tohumlarını dağıtıyoruz. Bunlar sandıklardan çıkarılan tohumlardı ve kaybolmak üzerelerdi. Bu fidanlarımız genleriyle oynanmamış, tamamen atalarımızdan kalma tohumlarımızdan üretilen fidanlarımız. Bu hem milliyetçilik hem de yerellik adına müthiş bir proje. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Sultanhisar’da yoğun olarak sürdürülebilir tarım yapıldığını hatırlatan Yıldırımkaya, “Bugün yoğun bir telaş vardı. Yüzlerce, binlerce insan geldi ve bir-bir buçuk saatlik süre içerisinde, tabiri caizse, kapış kapış aldılar. Tabii ki insanlarımız yıllardan seri Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde bu iş yapıldığı için biliyorlar. Bunun ne kadar verimli olduğunu bildikleri için aldılar. Herkes çok mutlu” ifadelerini kullandı.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı