Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Beyza Piliç, BT altyapısının ve kullanıcıların güvenliğini sağlamak için Trend Micro çözümlerini tercih etti.
Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşları arasında yer alan Beyza Piliç, BT altyapısının ve kullanıcıların güvenliğini sağlamak için Trend Micro çözümlerini tercih etti.
Tüm üretim aşamalarında otomasyon sistemlerine geçerek dijital dönüşüm konusunda büyük ilerleme kaydeden ISO 500 listesinde ilk 250 firma arasında yer alan Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından Beyza Piliç, siber saldırılara karşı üst düzey koruma ve güvenliği en üst düzeye çıkarmak için Trend Micro çözümlerini kullanıma aldı.
Tesis genelinde tüm sistemleri Endüstri 4.0 teknolojilerine uyumlu hale getirdiklerini ve dijital dönüşüme büyük öncelik verdiklerini ifade eden Beyza Piliç Yönetim Kurulu Üyesi Huzeyfe Çalışkan, “Sistemlerimizi merkezileştirdikçe, iş sürekliliği gereği siber güvenlik daha önemli bir hale geldi. Güvenlik alanında araştırmalar yaparken Trend Micro’nun entegre siber güvenlik çözümleriyle tanıştık. Mail güvenliği, son kullanıcıların güvenliği, tüm otomasyon sistemlerinin bağlı olduğu sunucuların güvenliği tek bir platformdan yönetebileceğimiz Trend Micro’nun XDR çözümünü kullanmaya karar verdik. XDR çözümü sayesinde çok kapsamlı bir siber güvenlik sistemine sahip olduk” dedi.
Siber saldırılara karşı güçlü bir sistem oluşturuldu
Beyza Piliç’in bilişim altyapısı ve endüstriyel sistemleri genelinde Trend Micro’nun Email Security Advanced, Cloud One Workload Security Enterprise, Apex One as a Service, Cloud One Workload Security ve XDR – Vision One çözümleri aktif olarak kullanılıyor. Çözümü hayata geçiren Trend Micro çözüm ortağı Evant Teknoloji Genel Müdürü Ahmet Uzel, “Trend Micro’nun XDR platformuyla tüm siber güvenlik süreçlerini tek bir platform üzerinden izlenebilir ve yönetilebilir bir hale getirdik. Artan kullanıcı sayısıyla her geçen gün daha da yoğunlaşan istenmeyen ve şüpheli e-postaları Trend Micro Email Security çözümüyle filtreledik ve kullanıcılara ulaşmasını önledik. Trend Micro Apex ONE çözümüyle son kullanıcıları güvenli hale getirirken DLP ve Application Control çözümleriyle KVKK süreçlerine katkıda bulunduk. Sunucularda yamaların zamanında yapılmamasından kaynaklanan kesintileri önlemek için Deep Security çözümünü kullandık. Sistem genelinde tüm ürünlerin bulut üzerinden birbiriyle konuşur hale getirerek güçlü bir siber güvenlik çözümü oluşturduk” dedi.
Pandemiyle birlikte dijital dönüşüm ve siber güvenliğin her geçen gün daha da önemli hale geldiğinin altını çizen Trend Micro Genel Sektör Satış Müdürü Emirhan Aşçı, “Son dönemde üretim tesislerini ve dağıtık yapıya sahip kurumları hedefleyen saldırılar daha da yoğunlaştı. Böylesine risk altında olan BT ve OT altyapılarını güvenli hale getirmek daha da önem kazanıyor. Veri merkezleri genelinde sunucuları koruyan, BT ve OT güvenliğini güçlendiren, ağ genelinde daha yüksek görünürlük sunan çözümler bu tehditlere karşı kuruluşları daha güvenli hale getiriyor. Ağ trafiğinin izlenmesi ve Sandbox analizi gibi özelliklerden faydalanarak ileri düzey siber saldırıları tespit etmek mümkün. Günümüzde diğer bir önemli konu ise siber saldırganların e-posta ve anlık mesajlaşma gibi iletişim sistemlerine yaptıkları saldırılar ve oltalama girişimleri. Geleneksel güvenlik savunma katmanlarını aşmak ve tespit edilmemek için özel olarak yürütülen bu saldırılara ve fidye yazılımlarına karşı korunmak için bütünsel bir yaklaşım ve güçlü bir güvenlik çözümü gerekiyor. Trend Micro olarak uygulama kontrolü, saldırı engelleme, uç noktaların şifrelenmesi, disklerin şifrelenmesi ve veri kaybını önlemeye yönelik ürünlerimizle bu tür dağıtık yapılar için ideal bir çözüm sunuyoruz. Türkiye’nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Beyza Piliç’in BT ve OT altyapısı genelinde Trend Micro çözümlerini tercih etmesinden büyük mutluluk duyduk” dedi.
Beyza Piliç, ilerleyen dönemde artan ihtiyaçları doğrultusunda Trend Micro ve Evant Teknoloji ile güvenlik altyapısını geliştirmeye devam edecek.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı