Boğaziçi Ventures Sürdürülebilirlik Stratejilerini Açıkladı

Boğaziçi Ventures, 2021 yılında toplam 11 girişime 48 milyon 570 bin 172 TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

Boğaziçi Ventures Sürdürülebilirlik Stratejilerini Açıkladı
Yayınlama: 22.02.2022

Boğaziçi Ventures, 2021 yılında toplam 11 girişime 48 milyon 570 bin 172 TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

 

Girişimcilik ekosistemi içinde yerli teknolojilere yatırımlarıyla öne çıkan Boğaziçi Ventures, 1 yılı aşkın süredir sürdürülebilirlik stratejisi ve sosyal etki ölçümlemesi üzerine gerçekleştirdiği çalışmaları bir rapor haline getirip yayınladı. Boğaziçi Ventures’in sürdürülebilirlik stratejileri, 3 temel odak alanı üzerine kurularak sosyal etki ölçümlemeleri bu odaklar üzerinden gerçekleştirildi. 

 

Küresel hizmet veren ve yerel bir teknoloji merkezi inşa etmeyi hedefleyen Boğaziçi Ventures, yatırımcıları ile birlikte her yıl milyonlarca yenilikçi sermayeyi istihdam yaratarak ve sorumlu teknoloji ürünleri tasarlayarak sorunları çözen, yaşamları iyileştiren ve topluma sürdürülebilir değer katan teknoloji girişimcileriyle buluşturuyor. Boğaziçi Ventures; fintech, sağlık, güvenlik, oyun sektörleri ve NFT çalışmaları ile dijital sanat olmak üzere 2021 yılında toplam 11 girişime 48 milyon 570 bin 172 TL’lik yatırım gerçekleştirdi. 

 

“Yüzde 40’a varan ciro artışları elde edildi”

Boğaziçi Ventures tarafından açıklanan rapora göre portföyünde yer alan şirketlere 2021 yılı boyunca 325 saatlik mentorluk verilirken ortalama 45 iş bağlantısı yapıldı. Bu bağlantılar sonucu müşteri bazında yüzde 15, istihdam olarak yüzde 20, ciro artışında ise yüzde 40’ın üzerinde artış kaydedildi. Ayrıca bu şirketlerin yüzde 30’undan fazlasının büyüme yatırımlarını takiben birkaç ay içerisinde İngiltere'den Romanya’ya, ABD’den Afrika ülkelerine çeşitli uluslararası pazarlara açıldığı belirtildi. 2021 yılında kümülatif olarak portföy şirketlerine 5 bin 758 iş fırsatı yaratıldı. 

 

Boğaziçi Ventures sürdürülebilirlik stratejisi ve sosyal etki ölçümlemesi raporu 8 başlık altında değerlendirildiğinde:

Kapsayıcı ve eşitlikçi kaliteli eğitim sağlamak ve herkes için yaşam boyu öğrenme fırsatlarını teşvik etmek. Portföyün bu hedefle uyumluluğu; yüzde 10. Cinsiyet eşitliğini sağlamak ve tüm kadınları ve kız çocuklarını güçlendirmek. Portföy uyumluluğu; yüzde 30. Sürdürülebilir, kapsayıcı ve sürdürülebilir ekonomik büyümeyi, tam ve üretken istihdamı ve insana yakışır işi teşvik etmek hedefi uyumluluğu; yüzde 100. Dayanıklı altyapı oluşturma, kapsayıcı ve sürdürülebilir sanayileşmeyi ve yeniliği teşvik etme hedefi uyumluluğu; yüzde 100. Sürdürülebilir üretim ve tüketim modelleri sağlama hedefi uyumluluğu; yüzde 100. Amaçlar için ortaklıklar hedefi uyumluluğu; yüzde 100. İklim eylemi hedefi uyumluluğu; yüzde 10. Sağlık ve kaliteli yaşam hedefi uyumluluğunun ise yüzde 16 oranlarında gerçekleştiği belirtildi. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı