Esas Gayrimenkul, Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) platformuna katıldı

Esas Gayrimenkul, kadınların güçlenmesini hedefleyen en önemli küresel girişimlerden biri olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) platformuna katıldı.

Esas Gayrimenkul,   Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) platformuna katıldı
Yayınlama: 29.06.2022

Esas Gayrimenkul, kadınların güçlenmesini hedefleyen en önemli küresel girişimlerden biri olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) platformuna katıldı.

 

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul, kadınların tüm sektörlerde ve her düzeyde ekonomik yaşamın içinde yer alabilmelerini sağlamak amacıyla güçlenmesini hedefleyen en önemli küresel girişimlerden biri olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (Women's Empowerment Principles-WEPs) platformuna katıldı. Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ve Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women) ortaklığında oluşturulan WEPs platformu, özel sektöre; iş yerlerinde, piyasalarda ve toplum genelinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için dikkate almaları gereken önemli noktalar konusunda yol gösteriyor. 

 

WEPs’i imzalayarak toplumsal cinsiyet eşitliğini ilerletecek şirket politikaları oluşturmaya yönelik 7 ilkeye uyacaklarını taahhüt eden Esas Gayrimenkul CEO’su Cem Eriç, “Esas Gayrimenkul olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğine olan inancımızla birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda, Kadının Güçlenmesi Prensipleri platformuna katıldığımız için gururlu ve mutluyuz. Bu imzayla beraber, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarımızı artırmayı ve aynı zamanda kadınların güçlenmesine yönelik adımları güçlendirmeyi hedefliyoruz.” dedi.

 

“Amacımız, sektörümüz içerisinde daha kapsayıcı bir ortam yaratmaya destek ve ilham olabilmek…”

Şirket içerisinde eşitlikçi yaklaşımı benimsediklerini ve işe alım süreçlerinde fırsat eşitliği ilkesine önem verdiklerini ifade eden Cem Eriç, “Toplam çalışanlarımız içerisinde kadın çalışanların oranı yüzde 35. Yönetici ve üzeri pozisyonlarda görev alan çalışanlarımız içerisinde ise yüzde 44. Yetki ve sorumluluk dağıtımının yanı sıra İK ve ücret politikalarında da eşit yaklaşım sergilenmesi, terfi ve gelişim olanaklarında eşit fırsatların sunulması ve kurum içerisinde cinsiyetçi ifadelerden uzak bir iletişim dili kullanılması gibi uygulamalarımız bulunuyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışma arkadaşlarımızın farkındalığını artırmak için YANINDAYIZ Derneği iş birliğiyle ‘Söylemini Değiştir’ mottosu ile eğitim atölyeleri gerçekleştiriyoruz.” dedi sözlerine şöyle devam etti: “Bütün bu çalışmalarla amacımız, sektörümüz içerisinde daha kapsayıcı bir ortam yaratmaya destek ve ilham olabilmek… Çünkü daha kapsayıcı bir dünyaya ancak kadın-erkek demeden hepimiz inanır ve hem kurumsal hem de bireysel olarak çabalarsak ulaşabiliriz. Esas Gayrimenkul olarak üzerimize düşen görevi yerine getirme hedefiyle çalışıyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı