Ege Üniversitesi (EÜ) İşletme Topluluğu tarafından “Dijitali Pazarla” etkinliği düzenlendi.
Ege Üniversitesi (EÜ) İşletme Topluluğu tarafından “Dijitali Pazarla” etkinliği düzenlendi. EÜ Kültür Sanat Evi’nde gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak algoritma temelli dijital pazarlama ajansı Earnado kurucusu Barış Korkmaz, Earnado başarı liderleri Buse Ocakoğlu ve Ahmet Molla, Earnado büyüme yöneticisi Deniz Çağbayır, yeni nesil web geliştirme şirketi HeyPager’ın kurucusu Atakan Sayın ve oyun geliştirme ekiplerinin girişimlerine destek olan Digi Game Startup Studio topluluk yöneticisi Sinem Kaya katıldı. Dijitalleşmenin önemi ve dijital pazarlama stratejisini konu alan etkinlik, öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren Earnado kurucusu Barış Korkmaz, “Earnado, dijital pazarlama teknolojileri yapan bir şirket. Dijital pazarlama kararları veriyor ve bunun bir bölümünü insana ihtiyaç duymadan kendi yapıyor. Bir bölümünü ise, insanlara görev olarak atıyor. Arama motoru optimizasyonu (SEO), sosyal medya ve reklam yönetimi gibi çalışmalar yapıyor” dedi. Dijital dünyaya “Evde Mimar” projesi ile ayak bastığını söyleyen Korkmaz, “Satışın bağrından geldiğiniz zaman kurumsal hayatta, beyaz yakalıkta, plazada, çok daha iyi işler yapabiliyorsunuz. Geçmiş yaşantımda edindiğim ticari deneyimlerimin yardımıyla Evde Mimar’ı kurdum. Bu sayede dijital dünyaya ayak basmış oldum. Evde mimar; boya badana, tadilat işi yapan bir uygulama. Uygulamayı indirdiğinizde, iç mimarla online bir şekilde görüşüyorsunuz. Cep telefonuyla evinizi gezdiriyorsunuz, mimar da size öneri ve fiyat veriyor. En yakın bayii de gelip, Evde Mimar vesilesiyle boya badana işlerinizi yapıyor. Şu an Evde Mimar’ın Türkiye'de 20 bayisi var ve kendi sektöründe dünyada en büyük krediye sahip web sitesi” dedi.
“Dünyanın birçok noktasından kullanıcıya sahibiz”
Dünyanın birçok noktasından kullanıcıya sahip olduklarını belirten Korkmaz, “Earnado’da kapsamları uzman kişiler tarafından oluşturulan hizmetleri verecek uzaktan çalışanlar (earniler) var ve tamamen ücretsiz bir şekilde sosyal medya ve SEO gibi kavramları öğreniyorlar. Hem eğitimini alıyorlar, hem de gerçek firmalarla uygulama fırsatı buluyorlar. Öte yandan, para da kazanıyorlar. Bugün Earnado’da 150 den fazla earni var. Sadece Türkiye’den değil, dünyanın pek çok noktasından kullanıcıya sahibiz. Büyüyen bir yapı içerisindeyiz ve bu ayın sonunda sektörde 200’den fazla firma ile yer alacağız. Türk Telekom gibi firmalardan çeşitli yatırımlar aldık. Earnado, şu an 3 milyon dolar değere sahip bir girişim. Girişimcilik macerasında aslında çok daha büyük hayallere sahip olduğumu Earnado sayesinde keşfettim. Gelecekte başka girişimcilik projelerine yatırım yapmak istiyorum” diye konuştu.
Mesleki eğitimlerde katılımcıların gelişim açısından istekli olmaları gerektiğini vurgulayan Earnado başarı lideri Buse Ocakoğlu ise, “Earnardo macerası içerisinde kendinize kazandırabileceğiniz birçok mesleki eğitim var. Kendilerini bu alanlarda geliştirmek isteyenlerin istekli olmaları oldukça önemli bir kriter. Çünkü bünyemizde birçok arkadaşımız var ve aslında kendi kendilerini eliyorlar. Emek veren ve başarılı olan arkadaşlar kendilerini mutlaka belli ediyor. Bu sürece emek verebilecek herkesi Earnado'ya bekliyoruz” dedi.
Etkinlikte ayrıca, SEO uyumlu içerik yazımı ilgili tüyolar, reklam metinleri, veri analizi, HeyPager’ın kurulum aşaması ve gelişen oyun sektörüne dair bigiler de paylaşıldı. Etkinlik sonunda Udemy üzerinden katılımcılara Barış Korkmaz’ın “Dijital Pazarlama” eğitimi verildi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı