Her 10 İnternet Kullanıcısından 1’i Kripto Para Sahibi

MARKALAR MÜŞTERİLERE DOKUNMAK İÇİN NFT’LERE YÖNELİYOR   Yapılan araştırmalara göre dünyada çalışma çağındaki her 10 internet kullanıcısından 1’i kripto paraya sahip.

Her 10 İnternet Kullanıcısından 1’i  Kripto Para Sahibi
Yayınlama: 10.08.2022

MARKALAR MÜŞTERİLERE DOKUNMAK İÇİN NFT’LERE YÖNELİYOR

 

Yapılan araştırmalara göre dünyada çalışma çağındaki her 10 internet kullanıcısından 1’i kripto paraya sahip. Türkiye ise her 10 kişiden yaklaşık 2’sinin sahip olduğu kripto paralarla dünyada 5’inci sırada. Geçen yıl 41 milyar dolar pazar değerine ulaşan NFT’lerin de bu durumdan etkilenerek beraberinde yaratıcı ekonomiyi geliştirdiğini aktaran sosyal NFT pazar yeri Orderinbox’ın CEO’su Doğu Taşkıran’a göre, tüketiciye dokunmak isteyen markaların rotasını NFT’lere ve metaverse’e çevirmesi gerekiyor.

 

Dünya yönünü blok zincir teknolojisine ve Web3’ün beraberinde getirdiği yeniliklere çevirdi. Öyle ki Lidyalıların parayı bulması kadar etkileyici bir diğer durum olan kripto paralar, sahiplik konusunda da rekora gidiyor. Dijital 2022 Küresel Genel Bakış Raporu’na göre dünyada çalışma çağındaki internet kullanıcılarının 10,2’si kripto paraya sahip. Türkiye’de de geçen yıla göre 86 artış gösteren kripto paraya sahiplik oranı 18,6’ya ulaşarak Türklerin dünyada 5. sıraya yerleşmesine neden oldu. Tek tıkla NFT oluşturulabilen ve listelenebilen, çoklu blok zincir, kripto cüzdan ve dil erişimine de imkan tanıyan metaverse için sosyal NFT pazar yeri Orderinbox’ın CEO’su Doğu Taşkıran, genç hedef kitlelere hitap eden markaların Web3 ve DAO merkezinde hareket edeceğini de öngörüyor.

 

Kripto Varlık Sahipliği Yükselişte

 

Kripto varlıklar ve ilgili ürün ya da hizmetlerden oluşan geniş evren, son yıllarda hızla büyüyor ve düzenlenmiş finansal sistemle giderek daha fazla bağlantılı hale geliyor. Politika yapıcılar, çoğu faaliyetin düzenlenmediği veya en iyi ihtimalle hafifçe düzenlendiği bir sektörün oluşturduğu riskleri takip etmekte zorlanıyor gibi olsa da kripto paralara sahip olan internet kullanıcı sayısı da gittikçe artış gösteriyor. Yayınlanan son dijital araştırmaya göre, kripto varlık sahipliğinde erkeklerin ve genç kitlenin oranı hayli fazla. Artık merkezi olmayan ve genel blok zincirlerine dayalı Web3 devrine giren internet ortamında metaverse, kripto para ve NFT’lerin kullanıcıların günlük rutininin içerisinde sıkça yer almaya başladığını aktaran Doğu Taşkıran, bu değişime ayak uyduran markaların da müşterilerle doğrudan bağlantı kurmalarının NFT’lerle sağlanacağını ve onlara unutulmaz deneyimler yaratmalarına yardımcı olacağına dikkat çekiyor.

 

Markalar NFT’lerle Müşterilerine Dokunacak

 

Son on yıldır markalar, topluluklarını oluşturmak için sosyal medyaya güvendiler. Sosyal medya platformları, kitlelere ev sahipliği yapıyor ve markalara reklam ortamına hakim olmaları için bir kaldıraç sağlıyor. Ancak bu fırsatın maliyetli hale gelmesi, marka pazarlaması için sosyal medyada diğer markalardan farklılaşmanın zorlaşması ve değerli müşteri verileri üzerinde kontrol kaybı gibi birçok zorluğa yol açması farklı çalışmaların önünü açmaya başladı. NFT'lerin, arkasındaki teknoloji ile üçüncü taraf platformlara olan güveni ortadan kaldırarak bireylere ve markalara yeniden güç verdiğini belirten Doğu Taşkıran’a göre markalar için bu durum, doğrudan etkileşim yoluyla müşteriler ve takipçilerle bağlantı kurma anlamına geliyor. NFT'lerin pazarlamanın her zaman hedeflediği iki şey olan marka bilinirliği ve müşteri etkileşimi sağlamak için hızla en güçlü araç haline geldiğini de aktaran Taşkıran, markaların yeni süreçte topluluk odaklı ticaret ve yönetime yöneleceğine, Web3 ile kişi, kurum ve markaların kendi fonlamalarını yapacağına, bu aşamada da özellikle NFT pazar yerlerinin yaratıcı ekonomi ile bu alana yön vereceğine dikkat çekerken sosyal NFT pazar yeri olan Orderinbox’ın da büyüdükçe DAO formatında merkezi olmayan bir pazar yerine dönüşeceğini dile getiriyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı