Küresel iklim değişikliği ve kuraklığın ardından pandemi sürecinde, tarım sektörünün ne kadar kritik olduğu daha net bir şekilde anlaşıldı.
Küresel iklim değişikliği ve kuraklığın ardından pandemi sürecinde, tarım sektörünün ne kadar kritik olduğu daha net bir şekilde anlaşıldı. Türkiye, sahip olduğu coğrafi ve doğal koşulları sayesinde tarımsal üretim açısından zengin bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyeli açığa çıkaracak ve üretime dönüştürecek her türlü katkı, destek de büyük önem taşıyor.
Tarımın geliştirilmesi için her zaman üreticilerin yanında olan, onların ihtiyaçları doğrultusunda ürün ve hizmet sunan Türkiye İş Bankası, bu alandaki desteğini, tarımı teknolojiyle birleştirerek üreticilerin dönüşümünü de finanse ederek sürdürüyor.
Banka, hem üreticilerin finansal okuryazarlığını arttırmak hem de ürün ve hizmetleriyle ilgili bilgilendirme yapmak için 2016 yılından bu yana düzenlediği Çiftçi Buluşması etkinliklerinin 100.’sünü Manisa Saruhanlı’da gerçekleştirdi. Bugüne kadar 15.000’e yakın çiftçinin katıldığı etkinliğin 100’.süne de tarım üreticileri yoğun ilgi gösterdi.
Etkinlikte; Banka’nın yılda bir ödemeli uygun faiz oranlı tarım kredileri, İmece Kart, İmeceMobil, sulama sistemleri kredisi, ELÜS Kredisi, Anında Tarım Kredisi, zirai dron kredisi gibi çiftçilerin finansal ihtiyaçlarına yönelik sunduğu ürün ve hizmetler anlatıldı. Ayrıca gelir-gider dengelerini sağlama, finans kuruluşlarının sunduğu imkânlardan verimli şekilde faydalanma, maliyetlerini düşürme yöntemleriyle ilgili üreticilerin finansal okuryazarlığının arttırılmasına ilişkin de bilgiler verildi.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı