İş Hayatında Kadın Girişimcilerin Olmazsa Olmazı “İletişim Stratejiler”

Ülkemizde, toplam kadın girişimci sayısı oran olarak yüzde 10'u geçti.

İş Hayatında Kadın Girişimcilerin Olmazsa Olmazı “İletişim Stratejiler”
Yayınlama: 04.03.2022

Ülkemizde, toplam kadın girişimci sayısı oran olarak yüzde 10'u geçti. Türkiye Kadın Girişimcilik Endeksi Raporuna göre, erken aşama girişimcilik aktivitesi toplamında 48 ülke içinde Türkiye 15. sırada yer alıyor. Bu kapsamda, özellikle kadın girişimciliğin öneminin tekrar vurgulanması büyük önem taşıyor. İş hayatında, bilhassa kadın girişimciler için en önemli unsurların başında “iletişim” geliyor. İletişim alanındaki her başarısızlığın, maddi ve manevi maliyeti büyük…

 

İletişim içeriği, şekli, yolları ve tarzı öncelikle işyerindeki çalışanları ve müşterileri direk etkiler. Kaliteli bir iletişimin kurulması iletişim çatışmaları veya noksanlıkları sebebiyle meydana gelebilecek problemleri engeller böylece çalışanlara da kaliteli ve sağlıklı bir iş ortamı sağlar.  

 

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA DİKKAT ETMEK İŞ HAYATI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Marka ve İletişim Danışmanı, NİŞ PR Ajans Başkanı Nesrin Gündüz: “İyi bir dinleyici olmak iletişim kurmanın temeli. Doğru iletişim yöntemleri ve teknikleri kullanılması başarıda büyük rol oynuyor.  Yaşamımızın önemli bir parçası olan sosyal medya paylaşımlarına özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Özellikle kadınlar, özel hayatını hatta ailevi en özel anlarını dahi sosyal medyada paylaşıyor. Kariyer hedefi olanlar için yapılabilecek en büyük yanlışlardan biri bu. 

 

İlk konuşma dili beden dilidir. Beden dili konuşma dilini destekliyorsa karşıdaki kişiye güven verir. Kullanılan kelimelerin anlamını, beden dilimizi kullanarak çok değişik anlamlara getirebiliriz. Direk göz teması, uygun bir beden mesafesi, sıkı bir tokalaşma dostluğun ifadesine bağlı olarak “ güvenilir bir insanım” mesajını verir.

 

Önce odak noktalarını kavrayıp ardından söze başlamak gerektiğinin altını çizen  Gündüz, “Etkili iletişim kurmak düşündüğümüz kadar kolay olmuyor. Örneğin; ne söylemek istediğimizi çok iyi biliyoruz ancak karşı taraf bizi yanlış anlıyor; çok önemli anlarda adeta donuyoruz ne diyeceğimizi bilemiyoruz; yanlış anlaşılma korkusuyla asıl söylemek istediğimizi bir türlü dile getiremiyoruz ya da aceleci davranıp daha sonra pişman olacağımız bir yorumda bulunuyoruz.   Kadın ve erkek davranış dilleri birbirinden çok farklı. Kendimizi doğru ve net ifade edebilmeliyiz. Hayatımızın her alanında “yapıcı” olmalıyız. Bu konuda özellikle biz kadınlara çok görev düşüyor. Yıkıcı olmak, kestirip atmak, bağları koparmak kolay olanı. Önemli olan karşımızdaki kişilerin isteklerini doğru kavrayıp yapıcı orta nokta çözümler üretebilmek” dedi.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı