SolarUp Hızlandırma Programı’nda son başvuru tarihi 11 Nisan

Kalyon PV tarafından düzenlenen ve sürdürülebilir enerji sektöründe etki yaratabilecek projeleri desteklemeyi hedefleyen SolarUp Hızlandırma Programı’na başvurular açıldı.

SolarUp Hızlandırma Programı’nda son başvuru tarihi 11 Nisan
Yayınlama: 02.04.2022

Kalyon PV tarafından düzenlenen ve sürdürülebilir enerji sektöründe etki yaratabilecek projeleri desteklemeyi hedefleyen SolarUp Hızlandırma Programı’na başvurular açıldı. Ankara’nın ardından, 25 Mart’ta Maslak Kolektif House’da düzenlenen meetup ile İstanbul ekosistemiyle de buluşan SolarUp’a proje bazında son başvuru tarihi ise 11 Nisan.
 

Kalyon Holding; topluma, çevreye ve gelecek kuşaklara daha iyi yarınlar inşa edebilmek amacıyla, sürdürülebilirlik ve temiz enerjiyi iş stratejisinin odağına alarak, bu alandaki yatırımlarını kararlılıkla sürdürüyor. Kalyon Holding iştiraklerinden, yenilenebilir enerji ve yenilebilir enerji teknolojileri üretimiyle Türkiye’de bugüne kadar bu alanda yapılmış en büyük yatırım olan Kalyon PV de yalnızca paneli ve enerjiyi değil teknolojiyi de geliştiren bir üretim merkezi olma hedefiyle çalışıyor.

 

Başkent Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 bin metrekarelik bir alanda, 2 binin üstünde kişiye istihdam sağlayan Kalyon PV, Konya’nın Karapınar ilçesinde ise yaklaşık 20 milyon metrekarelik bir alana güneş santrali kurarak; yıllık 2 milyon ton fosil atık ve karbon emisyonunu önlüyor. 

 

Kalyon PV ve Viveka iş birliği ile SolarUp Hızlandırma Programı

Temiz ve yenilenebilir enerjiyi daha ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Kalyon PV; yenilikçi teknolojileri hayata geçirmek ve ekosistemi desteklemek amacıyla Viveka iş birliğiyle ‘SolarUp Hızlandırma Programı’nı başlattı. Kütük (ingot), dilim (wafer), hücre ve panel adlı dört farklı aşamadan oluşan güneş paneli üretimini tek çatı altında toplayan dünyanın ilk ve tek üretim tesisi olan Kalyon PV, SolarUp ile yenilikçi teknoloji ve iş modellerini desteklerken yerli üretim gücünü de artırmayı hedefliyor.

 

17 Mart’ta Ankara TEKMER’de düzenlenen ilk buluşmayla (meetup) ekosistemle bir araya gelen SolarUp, sürdürülebilir enerjide Türkiye’nin en önemli hamlesini, yenilikçi fikir ve teknolojiler ile gerçekleştirmek adına hayata geçirildi. İkincisi 25 Mart’ta Maslak Kolektif House’da düzenlenen ve büyük bir ilgiyle karşılanan meetup ile İstanbul ekosistemiyle de buluşan SolarUp’a proje bazlı son başvuru tarihi ise 11 Nisan.

 

Kalyon PV tarafından düzenlenen ve sürdürülebilir enerji sektöründe etki yaratabilecek projeleri desteklemeyi hedefleyen SolarUp Hızlandırma Programı, sektör ayrımı yapmaksızın yenilenebilir enerji, yenilikçi malzemeler, dijital dönüşüm, üretim teknolojileri, geri dönüşüm teknolojileri, güneş enerjisi üretim teknolojileri, sürdürülebilirlik ve enerji alanındaki iş güvenliği konularında çalışan; yenilikçi teknoloji ürün veya prototipi olan ve Kalyon PV’nin de odak alanlarına çözümler geliştirebilecek katılımcılara yönelik olmasıyla dikkat çekiyor. 

 

50 bin TL’lik PoC bütçesi 

Güneş paneli teknolojilerinin 4 farklı üretim aşamasında faaliyetlerini yürüten Kalyon PV, katılımcıların Sürdürülebilirlik, Güneş Enerjisi, Endüstri 4.0, Akıllı Makineler, Yeşil Teknolojiler, Dijital Dönüşüm ve Yenilikçi Malzemeler alanındaki ölçeklenebilir teknoloji çözümlerini SolarUp’a bekliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı