Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) üyeleri arasına bu yılın ilk ayında Eti Gıda, Aydem Yenilenebilir Enerji, Galata Wind Enerji, Kavaklıdere Şarapları ve İnci Holding de katıldı.
Kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) üyeleri arasına bu yılın ilk ayında Eti Gıda, Aydem Yenilenebilir Enerji, Galata Wind Enerji, Kavaklıdere Şarapları ve İnci Holding de katıldı.
TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, “Kurumsal yönetimin yalnızca şirketlere değil tüm Türkiye’ye büyük fayda sağlayacağı fikrinden hareketle faaliyetlerimizi yürütüyor, derneğimize yeni katılan yeni üyelerimizle birlikte bu anlayışı yaymaya devam ediyoruz” dedi.
Kurumsal Yönetim anlayışının en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesini hedefleyen Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) üye sayısı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yeni katılımcılarla genişliyor. Bu yıl Ocak ayı itibariyle Eti Gıda Sanayi ve Ticaret, Aydem Yenilenebilir Enerji, Galata Wind Enerji, Kavaklıdere Şarapları, İnci Holding olmak üzere 5 yeni üyenin daha dernek bünyesine katıldı. Böylece, TKYD’nin kurumsal üye sayısı 85’e yükselirken, bireysel üye sayısı 800’ü aştı.
Şirketlerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasında ve potansiyellerinin artırılmasında kurumsal yönetimin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, yeni üyelerin katılımına ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi:
“Pandeminin etkisiyle hem Türkiye’de hem de dünyada şirketlerin gelecekte de var olabilmesinin ve her türlü risk ve belirsizlikten korunmasının yolunun, başarılı kurumsal yönetim yapısı oluşturabilmekten geçtiği anlaşıldı. Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk ilkeleri üzerine inşa edilen kurumsal yönetim anlayışı daha fazla önem kazanmaya başladı. Kurumsal yönetim şirketleri, kurumları hatta ülkeleri özellikle pandemi ile giderek artan belirsizlik ve risklerden koruyor. Her kuruluşun liderlik kültürüne, mülkiyet sahipliğine, spesifik özelliklerine ve kuruluşun ihtiyaçlarına göre kendisine en uygun modeli bulması gerektiğine inanıyoruz. Şirketlerin çok daha uzun ömürlü olabilmeleri, rekabet edebilirlikleri, sürdürülebilir yapılar olabilmeleri ne kadar kurumsal yönetildiklerine bağlı. Dolayısıyla ülkeler için sürdürülebilirliğin ve kalkınmanın yolu, mikro ölçekten bakıldığında şirketlerin iyi yönetilmesinden geçiyor. Çünkü düzgün ve kurallı bir yönetim yapısı yatırımcıların duyduğu güveni, yatırım girişlerini, şirketlerin ve sermaye piyasalarının rekabet gücünü arttırdığına inanıyoruz.”
2003 yılından günümüze kurumsal yönetim anlayışının Türkiye’de tanınması, gelişmesi ve en iyi uygulamalarıyla hayata geçirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren TKYD, şirketlerin kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması ve kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Dernek aynı zamanda özel sektör, medya, düzenleyici kurum ve kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve akademik dünya arasında iletişim ağı kurma misyonunu da üstleniyor.
Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı