EÜ Bayındır MYO öğrencileri Yalova’da sektörün liderleriyle buluştu

Ege Üniversitesi, öğrenci odaklı eğitim uygulamaları kapsamında öğrencileri sektörleriyle buluşturmaya devam ediyor.

EÜ Bayındır MYO öğrencileri Yalova’da sektörün liderleriyle buluştu
Yayınlama: 27.04.2022

Ege Üniversitesi, öğrenci odaklı eğitim uygulamaları kapsamında öğrencileri sektörleriyle buluşturmaya devam ediyor. EÜ Bayındır Meslek Yüksekokulu tarafından Peyzaj ve Süs Bitkileri birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine yönelik sektörün Türkiye’deki öncü merkezlerinden Yalova’ya teknik gezi düzenlendi. Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Salman, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Meltem Yağmur Wallace ve Öğr. Gör. Melda Köse eşliğinde pek çok firmayı ziyaret eden öğrenciler, alanlarıyla ilgili uzmanlardan bilgi aldılar.

 

Düzenlenen teknik gezinin öğrencilerin sektörü tanıması adına büyük fayda sağladığını belirten Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Salman, “Gezi kapsamında Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü arazisinde bulunan ve sektöre öncülük eden pek çok firmayı ziyaret ederek açık-kapalı üretim ve yetiştiricilik alanlarını inceledik. Alanında uzman kişiler tarafından profesyonel bitki ticareti üzerine kapsamlı söyleşiler gerçekleştirdik. Firma sahipleri özellikle peyzaj ve süs bitkileri teknikerliği alanında ciddi şekilde eleman eksikliği yaşadıklarını ve öğrencilerimize gerek staj gerekse istihdam konularında destek sağlayacaklarını ifade ettiler” diye konuştu.

 

Öğrencilerden gezi ile ilgili olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Dr. Öğretim Üyesi Salman, “Öğrencilerimiz, gerek akademik gerek sektörel gerekse kültürel anlamda getirisi yüksek bir deneyim yaşadıklarını belirttiler. Biz de kendileri adına bu gezinin gerçekleşmesinde desteği olan Ege Üniversitesi üst yönetimine, sponsor firmamızın yetkilisi Nadir Nalbant’a ve gezi rehberimiz Batuhan Özdemir’e teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Gezi kapsamında alanında öncü pek çok firmayı ziyaret eden ekip, gezinin kültür ayağında ise Atatürk’ün 1930 yılında yaptırdığı Yürüyen Köşk’ü ziyaret ederek, alanda koruma altına alınmış ve anıt ağaç statüsüne sahip yaklaşık 400 yaşındaki doğu çınarını ve ilgili yapının mimari ilişkisini incelediler.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı