TFF destekledi, ‘Cesur Yürekler’ tarih yazdı

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Angola’yı 4-1 yenerek başarılarına Dünya Şampiyonluğu’nu da ekledi.

TFF destekledi, ‘Cesur Yürekler’ tarih yazdı
Yayınlama: 10.10.2022

Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Dünya Kupası finalinde Angola’yı 4-1 yenerek başarılarına Dünya Şampiyonluğu’nu da ekledi.   ,

 

 

        Dünya Kupası’nda 80 maçın 76’sı Riva’da oynandı

  • TFF’nin desteğinin ardından Ampute Milli Futbol Takımımız tarihi başarılar elde etti. İlk kez katıldığı 2007 yılındaki Dünya Şampiyonası’na Antalya ev sahipliği yaptı. Millilerimiz burada Dünya üçüncülüğü elde etti. 2008 Avrupa Şampiyonası Antalya’da, 2017 Avrupa Şampiyonası da İstanbul’da gerçekleştirildi. 2010, 2012 ve 2014 yıllarındaki Dünya Kupalarında üçüncü alan Ay-Yıldızlılar, 2018 yılında Meksika’da Angola’ya penaltı atışlarında 5-4 geçilerek Dünya ikinciliği aldı.
     
  • Ampute Milli Takımımız, 2004 ve 2008 (Antalya) yılında ikinci olduğu Avrupa Şampiyonası'nda ise 2017 (İstanbul) ve 2021 yıllarında üst üste iki kez şampiyonluğu kazandı.
     
  • TFF, 30 Eylül’de başlayan 2022 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nin kapılarını Milli Takımımıza ve misafir ülkelere açtı. Bu süreçte İstanbul ve Riva, Avrupa’nın ampute futbol merkezi konumuna geldi.
     
  • 24 ülkeden 360 sporcunun katıldığı organizasyonda toplam 80 maçın 76’sı Riva’daki tesislerde oynandı. Türkiye’nin oynadığı açılış maçı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde, yarı final Vodafone Park’ta yapıldı. Final maçı ve 3.’lük-4.’lük maçı 9 Ekim Pazar günü saat Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilecektir. Bu dört maç dışındaki müsabakaların tamamına Riva ev sahipliği yapmıştır.
     
  • TFF, hem Ampute Milli Takımı’na hem de misafir takımlara Dünya Kupası boyunca saha, kamp, konaklama, ulaşım ve malzeme desteği sağlamıştır. 
     
  • Organizasyonla ilgili Teknik Kurul Toplantıları da Riva’daki Orhan Saka Konferans Salonu'nda gerçekleştirilmiştir.
     
  • Futbol Federasyonu stratejik iş birliği, sponsorluk, iletişim konusunda da engelli futboluna destek sağlamıştır. 
     
  • TFF engelli sporunun olmazsa olmazı olan “sevgisini” de katarak tüm çalışanlarıyla birlikte maddi ve manevi olarak da sporcularımızın yanında yer almaya devam edecektir.

 

        TFF 16 yıldır engelli futboluna tam destek veriyor

  • TFF, “Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında “Futbol Aşkı Engel Tanımaz” sloganı ile yola çıkarak engelli futbolunun en büyük destekçilerinden biri olmuştur.
     
  • 2006 yılında TFF bünyesinde Engelliler Koordinasyon Kurulu oluşturulmuş ve bu kurul FIFA ve UEFA’ya bağlı ülkeler arasında ilk ve tek olarak hizmetini sürdürmektedir. Kurul, 4 Engelli Spor Federasyonu ile iş birliği içinde 16 yıldır etkin çalışmalar ve organizasyonlar yürütmektedir. 
     
  • TFF’nin desteğinin ardından engelli futbolu (Down Sendromlular, İşitme Engelliler, Sesi Görenler (Görme Engelliler) büyük bir ivme kazanmış, sayısız başarılar elde edilmiştir.
  • Sesi Görenler Futbolunda Paralimpik oyunlarına üçüncü kez katılım başarısı, Avrupa Şampiyonluğu gelmiştir.
     
  • İşitme engelli futbolunda iki dünya şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu ve Olimpiyat Şampiyonluğu (DEAF) elde edilmiştir.
     
  • Down Sendromlular Futsal Milli Takımı üç yıl içinde Avrupa Şampiyonluğuna ulaşmış, ilk kez katıldığı Dünya Şampiyonası’nda 3.’lüğü elde etmiştir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı